Støtte til fællesskabet fra Harlev Fællesråd.

Harlev Fællesråd vedrører os alle, men ikke alle ved helt, hvad Harlev Fællesråd er. Harlev Fællesråd – i daglig tale Fællesrådet – er frivillige sjæle, der arbejder for sund, bæredygtig og helhedsorienteret udvikling af Harlev og omegn inden for grænsen af postnummeret 8462.

Fællesrådet er en paraplyorganisation for områdets foreninger. Fællesrådets medlemmer er foreninger, institutioner, beboergrupper og virksomheder m.v. med tilknytning til Harlev Framlev området.

Harlev Fællesråd fungerer og varetager således områdets interesser i forhold til Aarhus Kommune og sikrer en struktureret og saglig kommunikation ift. lokalområdets egne og kommunens planer for udviklingen på kort og lang sigt. Ligeledes kan Harlev Fællesråd give sparring ift. lokale mærkesager, hvor borgere eller medlemmer tager initiativ og er udførende på et projekt/tiltag. Fællesrådets arbejde kommunikeres i Paraplyen, der runddeles i 8462 og på fællesrådets hjemmeside: www.harlevfr.dk.

I forlængelse af et kommunalt initiativ omkring medinddragelse vedr. udvikling af by- og lokalmiljøer, blev Harlev Fællesråd stiftet den 20. marts 1991. Fællesrådet er et stærkt fællesskab med stor mulighed for indflydelse og påvirkning af lokalområdets udvikling. Konkret kan fremhæves, at fællesrådet indgår i kvalificeringen af byudviklingsprocesser, har arbejdet hårdt for den kommende tunnel under Stillingvej og cykelsti til Gl. Harlev samt at ”Natteravnene” er initieret af fællesrådets dialog med kommune og lokale borgere.

Generelt arbejdes i de forskellige udvalg med bl.a.
– Byudvikling og trafikale forhold, herunder udstykningen øst for Stillingvej, hvor der fokuseres på en helhedsplan for Harlev.
– Sammenhængende stisystemer for at sikre sikker passage, skoleveje samt tryg adgang til naturen, hvor der eksempelvis arbejdes for bedre stiforbindelse i både den nordlige og sydlige del af området.
– Liv og fællesskaber i byerne på tværs af alder for at sikre udvikling og sammenhængskraft f.eks. et kommende netværk for familie med børn 0-6 år uden netværk i byen i samarbejde med menighedsrådet samt opstarten af Fællesskaber på tværs i samarbejde med HIK, DGI, Aarhus Kommune og HI&K.
– Grønne områder og aktivering af arealer til eks. motorik/nyttehaver for at skabe oplevelser og øget biodiversitet og anvendelsesmuligheder.
– Og meget andet…

Skulle du have lyst til at være en del af – og bidrage til – fællesskabet og udviklingen, er du meget velkommen. I så fald kan du møde op til fællesrådets repræsentantskabsmøde den 17. marts kl. 19 i konfirmandstuen i Gl. Harlev og/eller kontakte formand Merethe Jelsbak Raundahl på mail: post@harlevfr.dk eller tlf. 2091 9905. Fællesskaber er stærkest, når der er mange der bidrager – enten på fast basis eller ift. en konkret sag. Se mere på www.harlevfr.dk/wp/

Motivationen for støtten går i tråd med det, som Fællesrådet arbejder for, herunder liv i området på tværs af alder og aktiveringen af arealer til fællesskab og bevægelse, samtidigt med ønsket om at bidrage til det gode initiativ og vedholdende arbejde med etableringen af HI&K.

Den ekstraordinære bronze-donation på 20.000 kr. fra Fællesrådet er således målrettet den nye ninja-bane, som på balkonen i den nye multisal vil give mulighed for fællesskab på tværs, leg og motoriskeudvikling til børn og unge, mens mor, far eller bedsteforældre dyrker idræt, læser en bog eller slapper af i café eller loungeområdet. Vaner fra barnsben følger nemlig resten af livet.

På billedet ses fra venstre Martin Trærup – Formand HI&K, der tager imod donationen fra Kaj Sommer og Merethe Jelsbak Raundahl, henholdsvis kasser og formand Harlev Fællesråd. HI&K takker for donationen og den lokalpolitiske opbakning.