Lidt nyt fra byens Natteravne

Kære Harlev
Natteravnene i Harlev har den seneste tid oplevet større udefrakommende grupperinger af unge i Harlev. Det er børn og unge i alderen 13-18 år, som kommer med busser eller bliver kørt i biler. Senest i aftes med 30-40 unge, der opholdt sig i området omkring Multibanen, ved skolen, i skolegården og ved Menu. De unge oplyser, at de kommer fra Brabrand og Aarhus V, og at de besøger venner i Harlev. Stemningen var lidt utryg, og vi har desværre mødt og talt med mange borgere i byen, som har oplevet det som meget utryghedsskabende.
Ligesom de seneste 2 weekender er der desværre også konstateret hærværk de steder, hvor grupperingerne har opholdt sig.
Det drejer sig om smadrede flasker flere steder rundt omkring skolen, smadrede ruder på Multibanen og generelt en masse affald efter festlige aktiviteter samme steder. Vi mødte lokale unge, der nærmest var blevet jaget væk fra Multibanen. Menu havde behov for ”vagter” ved indgangen, da de havde oplevet tyverier og stenkast mod ruder.
Vi vil på det kraftigste opfordre vores lokale unge, til at holde sig langt væk fra disse forsamlinger, samt opfordre forældre i byen med børn og unge, der opholder sig ude om aftenerne til at tage en drøftelse om, hvad deres børn oplever, og hvilke fællesskaber, de er en del af. Vi vil også gerne opfordre forældre til at tage en dialog om, hvem deres børn inviterer til byen.
Vi vil gerne flage, at vi alle er sammen om at skabe en tryg og god by, og at det er helt legalt tage kontakt til politiet, fx på 112 eller 114 (det kan gøres anonymt), hvis der konstateres bekymrende eller ulovlige episoder.
Vi er bekendte med, at flere borgere i går fornuftigvis tog kontakt til politiet, som også kom kort efter, og fik opløst grupperingerne.
Vi vil afslutningsvist gøre udtrykkeligt opmærksom på, at de utryghedsskabende og uheldige oplevelser i går IKKE omhandlede lokale børn eller unge. Men vi frygter, at lokale børn og unge bliver en del af fællesskaber, som ikke gavner dem. Dette opslag er således på ingen måde tilsigtet til en udskamning af børn og unge fra unge fra Harlev.
Vi kommer ikke selv med flere kommentarer, og vil kraftigt opfordre til, at hvis man vælger at kommentere, så gør det konstruktivt, sagligt og sobert.

VH Natteravnene i Harlev