Serviceindustrien fra MENY

SALG AF TOBAK OG SPIRITUS 🪪⭐️

Har vores kassemedarbejder her i MENY Harlev bedt dig om at vise ID ved køb af tobak eller spiritus, selvom du er langt over 18 år?🍷

Vi håber ikke, at du ikke tager det personligt. Vi gør det nemlig af en særlig grund. Aldersgrænsen er ikke ny men fra 1. juli træder en ny lovgivning i kraft, som giver Sikkerhedsstyrelsen mulighed for at foretage kontrol i detailhandlen ved anvendelse af unge kontrolkøbere. Sælger en butik varer til kunder, som ikke er over den lovbestemte aldersgrænse for alkohol og tobak, vil butikken modtage en bøde på mellem kr. 10.000-25.000 i førstegangstilfælde.

Vi har et ansvar for at sikre, at der ikke bliver solgt alkohol og tobak til personer under den lovbestemte aldersgrænse – og det ansvar tager vi seriøst.

Det kan være utroligt svært at vurdere alder, og derfor spørger vil hellere en gang for meget end en gang for lidt. Vi appellerer derfor til, at du ikke tager det personligt. 🤞

Vi håber på jeres forståelse, når vi spørger efter ID ☺️❤️

Vh MENY Harlev

ℹ️ Bemærk: Salg og udskænkning af alkohol sker i henhold til gældende dansk lovgivning. Personer skal være 18 år for at købe drikkevarer med en alkoholprocent på 16,5% eller derover – og være 16 år for at købe drikkevarer med en alkoholprocent, der er lavere end 16,5%. Butikken kan bede om legitimation ved tvivl.