Forfatteraften med Rasmus Daugbjerg 01.11.23

Kom og mød Rasmus Daugbjerg der vil fortælle om sit originale forfatterskab.
Daugbjerg debuterede i 2021 med romanen Rygtet og i 2022 fulgte Trold.
I hans forfatterskab er inspirationen hentet i eventyr, sagn og myter, men fokus er på det, der sker i verden lige nu. Hvor folkeeventyrene som regel ender med, at de onde straffes og det gode sejrer, er skellet mellem det gode og det onde ikke sort-hvidt hos Daugbjerg, og her lever ingen lykkeligt til deres dages ende.

I Rygtet kommer en fremmed til en navnløs by, og straks slippes der rygter fri i samfundet. Den fremmede bliver gjort til genstand for byens had, spekulationer, kærlighed og venskab. Rygtedannelsen intensiveres gennem bogen og byens mærkelige og dystre fortid dukker i form af dystre karakterer og mærkelige hændelser.
Bogen er en alternativ roman i fragmentarisk form, der minder om prosadigte, og der fortælles gennemgående fra rygtets perspektiv.

I Trold er naturen skildret som en trold, der bor i skoven og hvis skæbne er bundet til jorden. Når menneskene fra den nærliggende by gør naturen fortræd, må trolden straffe dem. Bogen kan beskrives som en moderne naturhistorie, der kommenterer på den aktuelle klimakrise i skildringen af menneskets og naturens indbyrdes forhold.
Daugbjerg modtog for nyligt Michael Strunge-Prisen for romanen. Priskomitéen lagde i deres motivation vægt på, at romanen er »urovækkende og fortvivlet og samtidig bevidstgørende og mobiliserende, og det er helt uden at være moraliserende.«

Afholdes i samarbejde med Harlev Biblioteks Venner

Harlev Bibliotek og Harlev Biblioteks Venner

Email: digj@aarhus.dk

Tlf.: 21345281

Tilmeld dig her: