Ny forpagter af caféen hos Aarhus Aadal Golf Club ved Harlev

Kok med flot CV åbner café i Aarhus Aadal Golf Club ved Harlev
39-årige Anders Lund er ny forpagter af caféen hos Aarhus Aadal Golf Club ved Harlev

De kolde måneder byder sjældent på stor aktivitet i en golfklub, men det er alligevel forkert at sige, at der i denne vinter har været stille hos Aarhus Aadal Golf Club.

For siden den 39-årige kok Anders Lund tilbage i november måned overtog forpagtningen af golfklubbens spiseområde, har han nemlig været i fuld gang med at omdanne den tidligere restaurant til en helt ny café.

»Jeg overtog et sted, hvor man fik en følelse af kantinestemning.
Så vi har knoklet hele vinteren med at renovere stedet for at få mere hygge og liv ind herude,« fortæller han til Din Avis Aarhus.

Café Ved Lund hedder stedet, som 1. marts åbnede dørene for første gang i golfklubben på Brydehøjvej ved Harlev. Her er der plads til 40 siddende gæster indenfor, og omkring 60 gæster udendørs.

Alt har fået en kærlig overhaling, men hvis Anders Lund selv skal pege på en af de vigtigste ændringer, er det ikke en, som har krævet håndværkere.
Den handler derimod om et enkelt ord, som er blevet udskiftet med et andet:

»Jeg har valgt, at stedet skal kaldes for café i stedet for restaurant, fordi jeg synes, at det er lidt mere jordnært.
Hvor en restaurant måske hurtigt kan komme til at skræmme mennesker i lokalsamfundet, da det godt kan lyde som et fornemt sted.
Café Ved Lund skal være mere afslappet, hyggelig og allemandseje.
Jeg vil gerne have, at vi får fat i lokalsamfundet herude,« lyder det fra Anders Lund, som i det hele taget gør meget ud af, at caféen ikke skal opfattes som et sted, der kun er for golfklubbens medlemmer.

Lille menukort
Derfor vil Anders Lund også forsøge at lukke et hul i Harlev, som, formoder han, er opstået, efter byens 100 år gamle bageri for nylig lukkede.

»Vi prøver at lave et meget smalt udvalg med hjemmebagte surdejsrugbrød, kurvebrød, ølandsboller, så lokalsamfundet stadigvæk har et sted at hente bagværk,« fortæller Anders Lund., som med den nye café for første gang prøver at starte sit eget op.

Det gør han med et fornemt CV i bagagen.

Det indeholder blandt andet Hotel d’Angleterre i København, hvorfra han blev udlært, en stilling som køkkenchef hos Meyers Frokostordning, og senest har han stået i det franske køkken hos Juliette i Jægergårdsgade.

Hans tilgang er, at det er bedre med et lille menukort for at kunne levere en høj kvalitet.

Det er også ambitionen i den nye café i Harlev:

»Og så vil vi forsøge at bruge så mange danske råvare som muligt.
Eksempelvis har vi en cæsarsalat, hvor parmesanosten er skiftet ud med Vesterhavsost.
Det er ud fra tanken om handle så lokalt som muligt, så vi ikke sætter et stort CO2-aftryk,« fortsætter Anders Lund.

Forlænget åbningsperiode
Selvom Café Ved Lund først lige har slået dørene op, så føler indehaveren, at han længe inden åbningen er blevet taget godt imod af lokalbefolkningen.

»I december satte jeg nytårsmenuer til salg.
Uden at jeg havde et navn i området, fik jeg solgt 114 menuer.
En uge efter nytår fik jeg et opkald fra en, som spurgte, om han kunne holde sin 60 års fødselsdag herude, fordi han havde hørt fra nogen, at maden var lækker.
Det er jo fantastisk,« fortæller Anders Lund.

Han håber, at det blot var en forsmag på, hvad der venter i den kommende tid.
For has håb er, at den nye café kan holde åbent hele året.

»Jeg bliver nødt til at mærke efter.
Ifølge kontrakten kan jeg holde vinterlukket fra 1. november til 1. marts. Men hvis der kommer stor aktivitet fra oplandet, så kan jeg godt se en idé i, at vi forlænger åbningsperioden, for der er virkelig ikke noget herude,« siger Anders Lund.

Kilde: JONAS WREDE HANSEN Din avis Aarhus - Aarhus Onsdag