Økodag kørenes forårsfest

 

Kom og se øko-køerne danse

Vil du være med til at lukke de økologiske køer ud på frisk forårsgræs efter en lang vinter i stalden? Så ta’ familien og madkurven under armen og kom med til den populære forårsfest for øko-køerne, Økodag, søndag den 14. april 2019.

Sidste år stod mere end 232.000 danskere klar rundt om græsmarkerne på økologiske gårde i hele landet, da stalddørene blev åbnet, og de ellevilde øko-køer dansede ud under åben himmel.

Gårdene holder åbent fra klokken 10.00 til 14.00, og økologerne slår stalddørene op præcis kl. 12. På Danmarkskortet på www.økodag.dk kan du se, hvilke gårde der inviterer til Økodag.

– Økodag er en sjov og hyggelig forårssøndag, hvor du kan komme helt tæt på dyrene, smage på mælken, møde den økologiske landmand og blive klogere på, hvad økologi er. Her kan forældre og bedsteforældre tage deres børn og børnebørn med ud og opleve, at øko-mælken ikke kommer fra en karton, men fra en malkeko, der kommer ud under åben himmel, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening.

Hun oplyser også, at der i år er et særligt fokus på, at græsmarkerne kan lette landmandens klimaaftryk.

– Jo flere økologiske køer, desto flere græsmarker er der behov for. Græsmarkerne giver et mindre klimaaftryk, fordi græs hiver CO2 ud af luften og lagrer det som kulstof i jorden, forklarer Birgitte Nygaard.

Vidste du at …

  • en tredjedel af mælkesalget i danske butikker er økologisk?
  • øko-mælk er din garanti for at drikke mælk fra køer, der er på græs i sommerhalvåret?
  • 13,3 procent af alle dagligvarer, vi køber i danske butikker, er økologiske?
    Det er verdens højeste øko-andel.Økodag gennemføres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og deres mejerier.