Stor tak til vores sponsorer !

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Foredrag med Clement Kjersgaard “Demokrati og Fællesskab”

december 4 @ 20:00

Demokrati og Fællesskab
Foredrag med Clement Kjersgaard i Harlev idræts- & Kulturcenter.

Mandag d. 4. december 2023 sættes i Harlev fokus på Demokrati og Fællesskab. Fællesskaberne, Harlev idræts- og Kulturcenter og Harlev Fællesråd har nemlig fornøjelsen af at præsentere en aften med Clement Kjersgaard. Tv-værten, kendt for skarpsindige debatprogrammer på DR, stiller skarpt på demokratiets tilstand og søger at svare på spørgsmålet: Kan demokratiet tabe?

”Ja”, er det korte budskab fra Clement Kjersgaard. I 1990erne forestillede vi os i vesten, at demokratiet og det frie marked ville sprede sig verden over. Men den globale dagsorden ligner pludselig – igen – en kamp for og imod demokratiet. Og udfordringerne for demokratiet kommer ikke kun udefra: I den vestlige verden – og også i Danmark – er der opstået en ny skepsis, når det gælder samfundets evne til at løfte og løse de opgaver, der mødes. Det rejser også mere fundamentale historiske og filosofiske spørgsmål om, hvad vi mener med “demokrati” – og om hvordan begrebet har udviklet sig frem til i dag. For den uro og turbulens, der har præget de sidste 10 år, er ikke ved at nå sin ende – den er kun lige begyndt, mener Clement.

Globalt vs. lokalt
Hvorvidt udfordringer med at løfte og løse opgaverne i det globale demokrati også anes i det lokale demokrati, er også en refleksion værd. Således lægger arrangørerne op til en debat om nærmiljøets demokratiske udfordringer og den ”tilgang og vedholdenhed”, som er afgørende for at de frivillige, lokale institutioner, funktioner og fællesskaber kan fungere. Dermed lægges op til refleksion hos den enkelte: Hvorledes skabes og bidrages til lokale demokratiske institutioner og sociale fællesskaber, som har til formål at løfte og løse de opgaver, som sikrer et attraktivt nærmiljø, til glæde for os alle.

Gode spørgsmål og Gratis entre
Der vil være god tid til spørgsmål fra salen efter foredraget. Interesserede opfordres til at indsende emner og spørgsmål, de er optagede af forud for aftenen til faellesskaberne@hiogk.dk
Arrangementet er gratis.

Spisning før foredraget
Café Harlev tilbyder i forbindelse med arrangementet en tapasplatte med en valgfri øl, vand eller glas vin, samt kaffe og kage i pausen.
Menuen koster kun 100,- og kan nydes i tidsrummet 17.30 – 19.30.
Se på Café Harlevs Facebookside, hvordan du bestiller og betaler forud, så du undgår køen.
Der kan naturligvis også købes forplejning på dagen. Fælles er at det nydes i hyggelige rammer i Harlev Idræts- & Kulturcenter.

Mandag d. 4. december
Kl. 20.00
Harlev Idræts- & Kulturcenter.
Næshøjvej 2F, 8462 Harlev
GRATIS ENTRE.

Faktabox
Kjersgaard (f.1975) blev som 16-årig optaget på United World College of Hong Kong, hvorfra han blev student i 1994; herefter optaget på Universitetet i Oxford, hvor han læste Filosofi, Politik og Økonomi. Grundlagde i 2002 RÆSON, som han stadig udgiver (www.raeson.dk). Siden 2004 studievært for DR på en lang række tv-og radioprogrammer, desuden en af Danmarks travleste foredragsholdere og ordstyrere. Modtager af bl.a. Publicistprisen og Den Berlingske Journalistpris.

Fællesskaberne, Harlev Idræts- og Kulturcenter, Harlev Fællesråd og Café Harlev

Bestil mad på denne mail cafeharlev@hiogk.dk

Facebook

Detaljer

Dato:
december 4
Tidspunkt:
20:00

Stor tak til vores sponsorer !