Fortæller aften: Dristig som en mand – en aften om rebellen Renna Hauch

Tirsdag 27 okt. 2020 kl. 19:30 21:30

Frihedssøgende og frygtløs. Sådan var Renna Hauch, der levede fra 1811 til 1896. I et digt skrev hendes mand, digteren Carsten Hauch, at hun var ”dristig som en Mand”.

Lektor og journalist Lone Krogsholm, Harlev, har skrevet en historisk bibliografi om denne kvinde. Bogens titel er Dristig som en mand.

Renna Hauch var en væsentlig figur i sin samtids kulturelle miljø. Hun mødtes med og øvede indflydelse på tidens store mænd: H.C. Andersen, B.S. Ingemann, Adam Oehlenschläger og Georg Brandes. Hendes markante holdninger, hurtige domme og skarpe tunge kunne vanskeligt forenes med tidens kvindeideal. Men hun lod sig bestemt ikke nøjes med den rolle og kæmpede for noget mere og bedre. Hun var på alle måder anderledes og rabiat; så rabiat at hun meldte sig ud af Dansk Kvindesamfund, fordi hun syntes, de andre medlemmer ikke var radikale nok i deres kvindeoprør.

Tirsdag den 27. oktober kl. 19.30 fortæller Lone i konfirmandstuen i Harlev om denne kontroversielle kvindes historie.

Sognehuset