Foredragsaften

Onsdag 23jan 2019 kl. 19:30 21:30

Konfirmandstuen, Harlev Kirkevej 11, 8462 Harlev J.

Denne aften vil Elsebeth Kirk, der er cand. mag. i musik og pædagogik, komme og fortælle om sin mors usædvanlige liv.

Foredragets overskrift er: Et liv i orkanens øje – en fortælling om en usædvanlig kvindes usædvanlige liv.

Forfatteren Maren Kirk (1913- 2001) var en usædvanlig kvinde, hvilket hendes noget ældre fætter også kunne se, da han brugte hende som inspirationskilde til Tabita-figuren i romanen Fiskerne. Men kommunisten og ateisten Hans Kirk havde nok ikke forestillet sig, at det opsætsige pigebarn forblev indremissionsk og stærkt personligt troende hele sit liv. Også selv om hun blev skilt som 56-årig efter 31 års ægteskab og stod uden bolig, uden penge, uden uddannelse, uden kørekort, osv.

Det liv Maren Kirk (min mor) fik som værende alene i de følgende 31 år, var omskifteligt på den gode måde. I de år boede hun 12 forskellige steder i landet og tjente til livets ophold som bl.a. opvasker, kokkepige, husbestyrerinde, pensionat-ejer, forfatter, osv. Elsebeth vil i dette foredrag tage tilhørerne med på en farverig rejse, der starter på Harboøre og slutter i Blåvand.

Det bliver helt sikkert et interessant og spændende foredredrag.

Konfirmandstuen