Et lokalt kraftcenter – Stationen i Harlev


KFUM-Spejderne i Harlev-Framlev

Stationen i Harlev – et lokalt kraftcenter
Som I sikkert har bemærket, så trænger den gamle station til at blive moderniseret. Derfor er vi gået i gang med at afklare mulighederne for at realisere vores ønsker, der i høj grad også kan være jeres ønsker. Vi ønsker at åbne Stationen for flere brugere, og indlægget her er første gang vi kommer ud til en bredere kreds i Harlev området.

 Formål og projektmål
Formålet med projektet er styrke sammenhængskraften blandt borgerne i Harlevområdet, ved at skabe et aktivitetsbaseret mødested i Stationen i Harlev.

Det vi tænker der vil blive indfriet med vores projektmål er
Ombygning og tilbygning til Stationen, så den efterfølgende fremstår med flere kvadratmeter, ny funktionalitet med et stort værksted og køkken, samt fremtidssikret klimaskal og interiør. Bygningens arkitektoniske udtryk tager afsæt i en helhedsoplevelse af historien som stationsbygning, ligesom stedet bygger på fortællingen om at være en station, der er et mødested for mennesker. Stationen indrettes med hensyn til tilgængelighed for mange målgruppe i alle aldre. Der udvikles en fair model for brugerinddragelse i forhold til indretning og betaling for benyttelse.
Spejderne er den primære målgruppe nu og vil også fremover benytte stedet til indendørs og udendørs aktiviteter for medlemmer i alle aldre. Den nuværende anvendelse fordeler sig på 4 hverdagsaftener og 1-2 weekenddage om måneden, men det er muligt at flytte rundt og frigøre tidspunkter til andre.

Nogle af de ideer vi har er
Spiseklub for udsatte familier og madfællesskaber med skiftende maddage for alle. Familieaktiviteter, lokale naboer og grupper, som evt. understøttes af en spejder med aktiviteter.
Åben Skole forløb med understøttende undervisning hos spejderne.
Førskolebørn (børnehave og dagpleje mv.) der benytter stedet til ekskursioner og naturoplevelser. Filmaftener, fællesspisning, LAN party mv. for unge.
Konfirmandaktiviteter og samlinger for Harlev Sogn.
Møder i foreninger, der har brug for lokaler til møder eller medlemsaktiviteter.
Pensionistforening, seniorklub eller andre grupper, der mødes om aktivitet, samtaler og debat mv.
Husflids- og værkstedsaktiviteter sammen med aftenskole eller husflidsforening.
Foredrag, oplæg, kurser og undervisning mv. åbent for byens borgere.

Husets funktioner og muligheder skal understøtte de forskellige målgruppers ønsker og behov
Der kan være behov for, at faste brugere har behov for at opbevare rekvisitter i et aflåst skab og at der er adgang til fælles udstyr, som alle må anvende frit. Udover de indendørs faciliteter med adgang til køkken, toiletter og opholdsrum, er der også over en have på ca. 1.000 m2 og en bålhytte.
Vi vil i løbet af efteråret invitere til informationsmøder for naboer, dem der gerne vil være brugere af Stationen i Harlev og dem der bare gerne vil høre nærmere om projektet.

Med spejderhilsen
Søren Becher
soerenbecher@gmail.com